Browse Category

Livet i Haparanda

I dag köpte jag vinterdäck och det känns riktigt bra

Myycket snö i Haparanda just nu!

Jag tycker att rätt bildäck spelar väldigt stor roll för körglädjen, och jag kör ganska många mil varje år. Jag är speciellt mån om att har riktigt bra vinterdäck, eftersom jag tycker att det spelar väldigt stor roll just med dessa och att de varierar väldigt mycket i olika egenskaper. De är ju också givetvis också de allra viktigaste att ha av riktigt, riktigt bra kvalitet, eftersom väglaget är riktigt farligt ibland på vintern. Därmed inte sagt att jag tror att man i alla lägen måste ha de allra dyraste däcken, utan det finns säkert mycket annat som spelar in. Och sommardäck spelar ju också en större roll än många kanske tror, för det kan ju trots allt hända saker även då, och om inte annat är det ju som sagt stor skillnad i hur de känns att köra.

I dag har jag i alla fall sett till att köpa nya vinterdäck på bythjul, och det känns riktigt bra måste jag säga, för jag är säker på att jag fick däck av en bra kvalitet och är riktigt nöjd med priset. Det är ju en underbar känsla att veta att man gjort ett klipp och kan lägga pengarna man sparat på andra, roligare saker. Så nu behöver jag bara fundera ut vad det ska bli för något, kanske räcker det till och med till en resa eller så.

Tjäna pengar på pengar?

Tänk om man hade haft pengar att spara! Man hör ju alltid att det är lättare för rika människor att tjäna mer pengar än vad det är för fattiga att komma igång att tjäna pengar. Det stämmer ju ganska bra i och med att det är så många sparkonton som har så väldigt hög sparränta. Detta är ju pengar som vi “fattiga” aldrig kommer att komma åt. Jag har ingenting att spara, men hade jag haft möjligheten att spara pengar så hade jag tjänat mycket pengar på det så klart.

Får väl ta och vinna på lotto innan jag kan börja tjäna pengar på pengar så att säga =)

Nya frågor att ta ställning till efter ombildning till bostadsrätt

I dagsläget är det många hyresrättsfastigheter som ombildas till bostadsrätt. Orsaken till denna utveckling är att det finns många starka fördelar med att genomföra en sådan ombildning vilket både inkluderar ekonomiska sådana men även de fördelar som att man får större möjligheter till att påverka sitt eget boende på olika sätt.

I och med den här utvecklingen skapas det också ett större ansvar för de boende själva att de sköter fastighetsförvaltning på ett sätt som både sker enligt lagen men också som garanterar bostadsrättsföreningens fortlevnad. För att säkerställa dessa värden är det många bostadsrättsföreningar som väljer att anlita Restate för att säkerställa att fastighetsförvaltning av bostadsrätter sker på att ett bra och tryggt sätt.

Det är inte alltid enkelt för personer som inte har erfarenhet sedan tidigare av fastighetsförvaltningen att ta ställning till alla frågor som kan komma upp rörande detta. Efter en ombildning till bostadsrätt kan det bli en turbulent tid om man inte har hjälp av ett företag såsom Restate vilket har erfarenhet av att genomföra hela processen med ombildning. Det är alltså inte bara så att Restate kan fastighetsförvaltning, utan att de kan även ombildning av hyresrätt till bostadsrätt, vilket innebär ett möjliggörande av ett helhetsperspektiv av fastighetsförvaltning. En annan fördel är givetvis att om du är mitt uppe i en ombildning kan du välja att samarbeta med ett företag såsom Restate hela vägen från det att ombildningen börjar till det att ombildningen avslutas och det börjar komma upp frågor kring hur fastighetsförvaltningen ska skötas både på ett bra sätt men även på ett effektivt sätt så att de boende inte ska behöva lägga alltför mycket tid på förvaltningen.

Läs mer om vad som gäller i Kiruna när det gäller bostadsfrågor HÄR.

Varför klagar ni på kylan i Stockholm?

Tänkte bara skriva ett par rader till er som bor i Stockholm och klagar på att det är kallt ute just nu.. Det är alltså 25:e september och när jag vaknade upp i morse hade vi 1 plusgrad här i Haparanda. 1 plusgrad! Fattar ni hur kallt det är? Tänk på det innan ni klagar på att det är 8 grader “kallt” i Stockholm. Det finns de som har det värre. Det är ju för sjutton snart dags att slita fram sin snowracer här i Haparanda. Snön kommer väl vilken vecka som helst.

Själv gillar jag vintern, men det blir ju lite kul när 08:orna klagar på kylan när vi har det 10 gånger värre här uppe… Kolla bilden förresten.. Tagen i morse i Haparanda, och den närmsta skogen vid mitt hus.

Lageruthyrning har kommit till Sverige

Alla ni som varit i USA någon gång under de senaste åren vet säkert redan vad det här med selfstorage är. Men för att förklara kortfattat så innebär selfstorage att man självförvarar saker. Detta kan vara genom att man hyr en lagerplats av ett företag som erbjuder sådana. Denna lagerplats kan du utnyttja som du vill, kanske har du massor av kartonger som behöver få en plats och inte står i ditt vardagsrum längre. Då kan Selstor ha den perfekta lösningen för dig. För en liten avgift så kan du hyra ett förråd av Selstor i allt ifrån en vecka till sål änge du känner att du behöver.

Där kan du med fria händer placera in alla dina kartonger som du inte vill ha framme längre och istället frigöra massor av plats hemma till annat. Som sagt så är självförvaring en ganska så nya företeelse i Sverige men i övriga Europa har det redan hunnit bli stort och det är bara en fråga innan det blir lika stort i Sverige. Trots att det är ganska så nytt så finns det ändå många bra företag som redan etablerat sig på marknaden för selfstorage. Ett utav dessa företag är alltså Selstor. Selstor erbjuder helhetslösningar till både företagskunder och privatkunder. Tänk dig att kunna slänga in vinterdäck och liknande i ett förråd under sommaren när de inte används. De flesta hushåll har otroligt mycket saker liggande som man knappt använder längre. Känner du att detta passar in på dig och din situation? Då ska du inte fundera en sekund till, kontakta Selstor redan idag och se till att du får ett förråd på direkten.

En fråga som många ställer sig när det handlar om lagerförvaring är såklart säkerheten. Faktum är att säkerheten är otroligt högt prioriterat när det kommer till företag som jobbar med selfstorage, och speciellt Selstor. Selstor har säkerheten och flexibiliteten som huvudprioritet i sitt arbete och strävar hela tiden efter att hålla säkerheten av högsta kvalitet. När du väljer att hyra ett lager hos Selstor så får du en personlig nyckel till förrådet som bara du har. Detta innebär att ingen annan har tillträde till ditt förråd utan det är bara du som kan gå in och ut ur ditt förråd. Denna information brukar lugna väldigt många kunder och det är det som är det viktigaste när man ska hyra ett förråd eller ett lager, att man känner sig helt trygg och att man får en väldigt bra helhetslösning, detta är någonting som Selstor är helt överlägsna på att erbjuda.

Båten är här

Efter en ganska lång vinter tänkte jag att det var dags att unna mig något till den svenska sommaren. Då vi tidigare har en stuga nere i Göteborg, närmare bestämt ute på Hönö var det nu dags att förverkliga drömmen om att skaffa mig en riktigt ståtlig båt. Att skaffa båt är för mig det sista steget innan man har allt som en normal person i Sverige eftersträvar att ha. Det är villa, det är sommarstuga alternativt ett torp och det är båt alternativt husvagn eller husbil. För min del har alltid lotten fallit på att skaffa mig en gammal hederlig träbåt, en båt som jag nu innehaver och kan segla med. Lotten föll alltså på en segelbåt vid namn Berit, en båt som har varit bofast i Stockholms skärgård dom senaste sex somrarna. Men kommer alltså nu under 2012 att befästa Göteborgs västkust istället, något som får mig att längta något så otroligt efter bra seglarväder. Hur som haver som relativt ovetandes om vad man behöver till en båt tittade jag snabbt in på Moderna försäkringar som jag tidigare har försäkringar på både villan och vårt fritidshus på, hittade jag även där en båtförsäkring som jag genast tecknade över nätet.

Jag har inte bytt försäkringsbolag på ett bra tag och kommer nog inte heller göra det på ett bra tag framöver, dessutom erbjöd Moderna försäkringar mig en bra skadereglering som gör det enkelt för mig ifall det av någon anledning skulle bli problem med båten att jag då för den hjälp jag behöver för att åtgärda det. Försäkringen var väldigt prisvärd, då den  absolut är en utav marknadens vassaste båtförsäkringar när det gäller pris. Så med dessa fördelar har jag nu en båt i full användning ute i stugan, där vi även planerar att fira midsommar och vad vore bättre en en försäkrad båt redo att bemästra kategatt med? Inte mycket säger jag, och inte mycket säger ni förmodligen inte heller. Med det vill jag tacka Moderna Försäkringar för ett snabbt och effektivt lösningssätt på det försäkringen.