Browse Category

Nya livet

Äntligen en ny tjänstebil

Yes, äntligen har jag fått en ny tjänstebil. Jag reser ganska många mil om året eftersom jag pendlar till Danmark men inte förrän nu har jag en bil. Det är ingen vräkig modell, jag föreslog en BMW men jag fick en Volvo. Superbra ändå och jag får använda den privat också. Jag får så klart betala bensinen själv men den är försäkrad via söderberg & partners som vi på jobbet använder oss i mycket av, och den kostanden står företaget för. Jag känner mig så himla fri nu när jag kör hem på eftermiddagen och kan svänga in och köpa mat på ICA. Stor skillnad mot att pendla kommunalt då jag måste åka samma sträcka utan avstick och dessutom passa tider. Att pendla med bil över bron är smidigt även om jag måste visa pass i kontrollen, men det anser jag vara ett mindre problem.

Bron mellan Sverige och Danmark

Härlig helg planerad!

 

Gokväll alla vänner!

Hur står det till med er? Jag har precis blivit klar med middagen till mig och Frida. Hon kom nämligen hit efter att hon slutat jobba och ska sova här hela helgen! Så nu står det lax på bordet och jag håller på att göra klart såsen innan vi kan sätta oss och äta. Detta att ha någon som kommer med en liten väska för att spendera helgen tillsammans med mig, det är verkligen oslagbart. Planera för helgen är att hänga runt i stan och mysa på caféer och ta promenader längs havet. Det blir en himla bra helg, tror jag!

lax

Måndagsmorgon!

ok

 

God morgon måndag!

Idag vaknade jag till ett riktigt grått Helsingborg, men det var faktiskt riktigt mysigt. Först så känns det som om man har råkat vakna mitt i natten, men sen inser man att det bara är att solen inte har kommit upp ännu och att det är ett mörkgrått molntäcke över hela staden. Just nu sitter jag på jobbet och dricker en kopp kaffe i väntan på ett möte som vi skulle ha för någon minut sedan. Verkar som om alla är sena förutom jag, haha! Men är det måndag så är det ju, det säger alltid chefen här på kontoret.

I vilket fall som helst så hoppas jag att ni får en härlig vecka, allihop!

Lördagssysslor!

Hej allesammans!

Lördag idag och lördagar betyder nästan alltid en promenad i stan med en lång fika på något av favoritcaféerna. Idag är ingen skillnad, just nu sitter vi och har beställt in kanelbullar. Det kanske blir varsin tårtbit efteråt, för här ska vi sitta i flera timmar om jag får bestämma. Det gäller ju att bara njuta ibland, av ledighet och av det bästa sällskapet man kunde bett om. Sen i kväll ska vi laga middag hemma hos mig och säkert kolla någon film eller spela något spel. Vi får se vad vi känner för i kväll!

Vad hittar ni på en dag som denna?

fika

Sommar/höst?

host

 

Hej allihop!

Har hösten kommit till er ännu? Här nere hos oss så känns det som om sommaren har kommit tillbaka. Nu när man ju vill att det ska vara kallt och mörkt, så gör sommaren comeback. Varmt, soligt och konstigt helt enkelt. Det är ju klart dumt att klaga på att det är varmt och soligt, men det är liksom lite too little, too late – tycker jag. Sommar vill jag ha på sommaren, men på hösten vill jag ha höst. Det ska ju vara vardag nu, dagarna på uteserveringarna ska ju vara över. Men det kommer ju, förr eller senare så kommer förhoppningsvis kylan! Hur känner ni för en såhär varm höst?