Browse Category

Uncategorized

Ingen riktig vinter

Jag gillar verkligen allt med Skåne och är otroligt nöjd med mitt liv här. Men nu på vintern kan jag ändå drabbas av en viss hemlängtan och sakna Haparanda. Det är inte samma sak med vinter i Skåne som i Norrland. Jag trodde aldrig att jag skulle säga det men ibland saknar jag att öppna dörren och det är så där kallt och friskt att det bara biter i kinderna. Känslan av fotsteg i knarrande nysnö och tystnaden i en snötäckt skog är också saker jag kan sakna. Det får nog bli ett besök till mor och far i vinter.

Träd, sol och snö

Skånsk rätt på menyn

Det sägs att äggakaka är en skånsk rätt men som norrlänning tycker jag att den lika gärna skulle kunna vara norrländsk. Rätten påminner om en fluffigt härlig omelett med rimmat sidfläsk som jag brukar göra. Med rårörda lingon blir det en festmåltid och det var vad som stod på menyn hemma hos oss idag.

En kartong med ägg och en visp

Inköpsresa till Tyskland

Förra helgen åkte jag och några kollegor ner till Tyskland för att handla öl. Jag har inte riktigt vant mig vid att Europa är så nära. När jag bodde i Haparanda var det ett lika stort projekt att åka till Tyskland som att åka till Mallorca.

Här nere är det dock bara att ta bilen och dra iväg! Helt underbart. Vi sov över en natt på ett ganska slitet hotell nära motorvägen. Det enda som var jobbigt var att jag var den enda som hade körkort… En sån grej skulle aldrig ske i Haparanda, det kan jag lova!

Årstidernas charm i vårt land

Soluppgång över gula fält och träd

Oavsett när under året jag sitter och funderar så är jag nöjd över min flytt. Alla årstider har sin charm både i nordligaste Norrland och här i våra sydliga delar. Än så länge är jag nöjd i alla fall helt nöjd med mitt val att istället bo här nere.

Den enda årstid jag kan sakna från mitt Norrland ibland är vårvintern som jag tycker är den absolut vackraste årstiden däruppe. Oavsett känns mitt val helt rätt och i nuläget är jag bara nöjd och glad och livet känns underbart!

Hösten i Haparanda

Jag saknar hösten i Haparanda! Det är inte samma känsla här för jag vet att det inte kommer någon vinter. Tänk att få åka skidor och dricka kaffe i skogen!

Hösten är årstiden med de finaste färgerna

Pengar

Hallå i stugorna, hoppas att allt är bra med er och att ni inte har dragit på er någon jobbig sjukdom eller så! Här är det bra i alla fall.

Jag tänkte berätta lite om när jag lånade pengar. Jag har bara gjort det en gång, och då var det ett snabblån, men det är faktiskt något jag skulle kunna tänka mig att göra igen. Jag hade sagt upp mig från mitt jobb, och skulle snart börja på ett nytt. Emellan dessa jobb hade jag lite ont om pengar, och då kändes lån som ett bra alternativ för mig. Via Monetti lånade jag ett par tusen, som jag betalade tillbaka så fort jag fick min lön från det nya jobbet.

Så länge du vet att du kan betala tillbaka ditt lån, och verkligen behöver pengarna, tycker jag att ett lån kan vara värt, trots den höga räntan och så vidare.

Pengar från Monetti

Seriösa flyttplaner

Nu sitter jag här i valet och kvalet – ska man satsa på storstan eller stanna här i trygga gamla Haparanda? Egentligen har jag redan bestämt mig, för min lilla visit i Stockholm sist lämnade mersmak, milt sagt. Frågan är bara hur jag ska lösa det rent praktiskt. Staden är ju inte direkt känd för att ösa ur sig erbjudanden om boende, men jag har ju en mäklare i familjen, så jag kanske kan ta mig in på en räkmacka …

Sedan är ju en fråga vad jag ska göra där också. Jag har funderat på att plugga något helt nytt, testa nya banor. Mardrömsscenariot vore att flytta till Stockholm och att allt bara gick fel, så man sitter där utan jobb, skola eller någon som helst framtid, belånad upp till tänderna. Å andra sidan finns det så många utvägar nu för tiden. En kompis till mig lyckades till och med ta sms lån med betalningsanmärkning nyligen, så det känns som att man alltid har en livlina kvar vad som än händer. Ok, ska börja kolla upp allt i kväll, det känns som att det är nu eller aldrig! Det enda jag vet är att jag inte vill sluta mina dagar bitter över att aldrig ha tagit steget.

 

 

  • 1
  • 2